Presenter Notes -teema ulkona!

Näyttökuva 2015-08-15 kello 22.49.16Tein ensimmäisen WordPress-teeman vapaa-ajallani lähinnä omaan käyttöön. Sen nimi on Presenter Notes ja nimensä mukaisesti teeman tarkoituksena on auttaa puhujia ja saarnaajia tarjoamalla hyvän ja selkeän keinon esitää omat esityksensä muistiinpanot. Graafisesti ja visuaalisesti teema ei juuri päätä huimaa, mutta teeman hienous onkin aivan jossain muualla kuin visuaalisuudessa.

Teemassa tehdään lyhytkoodien avulla tekstiin otsikkorakenne, jonka pohjalta sitten rakennetaan tekstin navigaatio. Navigaatio seuraa scrollauksen mukana ja näyttää aina aktiivisena otsikkona sen missä tällä hetkellä ollaan esityksessä. Näin puhuja voi yhdellä silmäyksellä nähdä mistä on tultu ja minne ollaan menossa. Navigaatio tukee kaksitasoisia otsikkorakenteita.

Jossain vaiheessa, kun kerkeän ajattelin tänne blogin puolelle vähän avautua, mitä teeman tekemiseen tarvittiin ja mitä kaikkea uutta opin sitä tehdessä. Artikkelisarja siis jatkuu jossain vaiheessa seuraavilla aiheille: Miten lisätä lyhytkoodi? Miten lisätä lyhytkoodille painike tinyMCE:n työkalupalkkiin? Miten lisätä lyhytkoodille pikanäppäimet? Miten lisätä dialogiboksi, kun painiketta tai pikanäppäimiä painetaan?

Livedemo: irajala.com/sermonnotes (tosin täällä ei paljoa ole nähtävää, koska tärkein tapahtuu wp:n admin puolella.

GitHub: http://saulirajala.github.io/presenterNotes/